ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΑMANITOU ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑMANITOU ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

MANITOU ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ MRT

Το γαλλικό εργοστάσιο Manitou B.F. , ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεσκοπικών φορτωτών , παρουσίασε για πρώτη φορά στην παγκόσμια αγορά ,πριν από περίπου 20 χρόνια , τον περιστρεφόμενο τηλεσκοπικό φορτωτή και την σειρά MRT . Ένα μηχάνημα πολλαπλών εφαρμογών που έθεσε νέα δεδομένα στην αγορά αυτή .Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σύστημα περονών για την διαχείριση φορτίων , με κάδο φόρτωσης υλικών , με υδραυλικό βαρούλκο για την ανύψωση φορτίων , με πλατφόρμα εργασίας για την ανύψωση προσωπικού καθώς και από μια σειρά άλλων εξαρτημάτων προσφέροντας λύση σε πολλές εφαρμογές .

Σήμερα  η Manitou προσφέρει την πληρέστερη σειρά περιστρεφόμενων τηλεσκοπικών μηχανημάτων φόρτωσης και ανύψωσης  ,αποτελούμενη από 7 μοντέλα με ύψη φόρτωσης μέχρι και τα 32 μέτρα και ανυψωτικής ικανότητας ως 5,5  τόνους .

ΤΥΠΟΣ ΥΨΟΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΥΨΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΗ
ΜΕ ΠΕΡΟΝΕΣ ΜΕ STD ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
MRT 1440 EASY  13,80 m  15,80 m

 4.000 kg

MRT 1640 EASY

 15,80 m

 17,80 m

 4.000 kg

MRT 1840 EASY

 17,90 m

 19,90 m

 4.000 kg

MRT 1850 PRIVILEGE

 17,90 m

19,90 m

5.000 kg

MRT 2150 PRIVILEGE

 20,60 m

22,60 m

5.000 kg

MRT 2540 PRIVILEGE

 24,60 m

26,60 m

4.000 kg

MRT 3255 PRIVILEGE  31,60 m 33,60 m

5.500 kg

 

Τα μοντέλα της σειράς EASY ,είναι εφοδιασμένα με πετρελαιοκινητήρες PERKINS ,ισχύος 101 Hp ,και είναι σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν άνεση και ευκολία στη χρήση τους . Η σειρά  PRIVILEGE με κινητήρες MERCEDES ισχύος από 150 Hp ως και 216 Hp , διαθέτει τα πλέον εξελιγμένα συστήματα ελέγχου ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες και των πλέον απαιτητικών χρηστών  .

Η μετάδοση της κίνησης σε όλα τα μοντέλα της σειράς MRT πραγματοποιείται υδροστατικά ,μέσω μεταβλητής αντλίας υψηλής απόδοσης . Αυτό επιτρέπει την ακριβέστερη προσέγγιση και μετακίνηση με απόλυτη ασφάλεια . Η αυτόματη ρύθμιση της παροχής στην αντλία σε συνδυασμό με το μεταβλητής χωρητικότητας υδραυλικό μοτέρ , προσφέρουν απόλυτη ισορροπία μεταξύ ταχύτητας και δύναμης .

Εσωτερικά έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην εργονομία ,άνεση ,ασφάλεια και αισθητική . Η ευρύχωρη καμπίνα με μέγιστη ορατότητα σφαιρικά ,το ρυθμιζόμενο κάθισμα με ανάρτηση , το σύστημα κλιματισμού , επιτρέπουν στον χειριστή την άνετη και ξεκούραστη χρήση του μηχανήματος . Η ψηφιακή οθόνη ελέγχου , ενημερώνει τον χειριστή για όλες τις λειτουργίες του μηχανήματος ,καθώς και τον προειδοποιεί για τυχόν δυσλειτουργίες μέσω του συστήματος αυτοδιάγνωσης βλαβών .

Η ασφάλεια στους περιστρεφόμενους τηλεσκοπικούς φορτωτές ,είναι το σημαντικότερο ζήτημα που καλύφθηκαν να λύσουν οι σχεδιαστές , καθώς πρόκειται για μηχανήματα που προορίζονται για χειριστές όχι τόσο εξοικειωμένους με μηχανήματα ανύψωσης φορτίων και προσωπικού . Η Manitou πρωτοπόρος και σε αυτόν τον τομέα , τοποθέτησε σύστημα ασφαλείας όμοιο με αυτό που διαθέτουν οι τηλεσκοπικοί γερανοί , προσφέροντας στον χειριστή όλες τις στιγμές πληροφορίες σχετικά με την θέση και την κατάσταση του φορτίου στον χώρο , την κατάσταση του μηχανήματος , την εξάρτηση που χρησιμοποιείται ,ταυτόχρονα βέβαια ,το σύστημα αυτό αποτρέπει την ανύψωση φορτίων που υπερβαίνουν τις δυνατότητες του μηχανήματος , διακόπτοντας αυτόματα όλους τους επικίνδυνους χειρισμούς .

Όλα τα μοντέλα περιστρεφόμενων τηλεσκοπικών φορτωτών της Manitou , είναι εφοδιασμένα με σύστημα ταχείας σύνδεσης και αποσύνδεσης εξαρτημάτων . Ο χρόνος εναλλαγής εξαρτημάτων είναι μικρότερος των 60 δευτερολέπτων . Η Manitou έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό τμήμα τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης εξαρτημάτων για τους τηλεσκοπικούς φορτωτές . Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία πλήθους εξαρτημάτων που ικανοποιούν  τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών χρηστών . Έτσι στα πολυμηχανήματα αυτά μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα και γρήγορα , περόνες , κάδοι φόρτωσης υλικών , πλατφόρμες εργασίας διαφόρων τύπων είτε αυξάνοντας το ύψος εργασίας μέχρι και 10 μέτρα είτε επιτρέποντας την χρήση τους κάτω από γέφυρες , υδραυλικά βαρούλκα με ή χωρίς προεκτάσεις , κάδοι μεταφοράς σκυροδέματος , εξαρτήματα τοποθέτησης πλαισίων σε σήραγγες και μια σειρά από άλλα εξαρτήματα για πολύ ειδικές χρήσεις .

Η δυνατότητα περιστροφής τους σε συνδυασμό με το πλήθος των εξαρτημάτων που μπορούν να εφαρμοστούν , επιτρέπουν την χρήση των τηλεσκοπικων φορτωτών την Manitou σε πολλές εφαρμογές .

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕΙΡΑΣ MRT 

Αφήστε μια απάντηση